На веслу прича: Оливера Доклестић - Вуковића млин

Оливера Доклестић, ренесансна научница и књижевница, весла ка прошлости породичне економије и муке и славе што само из мора истиче, на жрвњу једног млина. Сваки делић Боке има своју причу... А кад је млетачка власт заменила турску и Херцеговци дошли у град. Деца су се рађала и умирала... на море одлазила. Прва врећица злата. Шта односе обале Сицилије и проклета Америка? Несрећа долази са новцем. Коме је суђено?

Оливера Доклестић рођена је 1962. године у Херцег Новом. Дипломирала је грађевину у Београду, магистрирала у Новом Саду. Објавила три збирке поезије, пет збирки прозе, збирку путописних есеја, драму, и роман Четврта димензија, као и преко тридесет научних радова. Чланица је Удружења књижевника Црне Горе. Председница је Еколошког друштва Бока.
ТРЕЈЛЕР: https://www.youtube.com/watch?v=gLmMslme4WY

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријол: Милош Лакичевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење Шта хоћеш и Матица Боке 2018.
Пројекат подржали: Општина Херцег Нови, Туристичка организација Тиват, Луштица Беј, Порто Монтенегро.

Реприза, 05. март у 02:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво