На веслу прича: Дејан Бошњак - Тиски човек

„Идем да донесем рибе...“, а не да упецам, уловим, тако су некада говорили Тиски људи. Јер Тиса је чудо, Панонска лепотица. Уме да буде груба. Замисли да памтиш њен век, и знаш у очи људе са њених обала, знаш им нарав благу и плахост трена, солидарност и муку. Чујеш тамбурице и осећаш мирис непревазиђеног фиш паприкаша. Песме си јој певао. Сећаш се кад је историја донела лешеве, али и када се река сама излечила од људског зла. Замисли бесконачне заласке Сунца, децу која се играју, девојке и момке у удварању, очи срне на обали, воду која се пије... Има ко памти.

Дејан Бошњак рођен је 1933. године у Меленцима. Учитељ, афирмисани друштвени радник. Аутор је књиге „Тамо амо по Банату" која је доживела шест издања. Аутор је две збирке музичких композиција за децу и нових војвођанских песама. Добитник је награде „Партизански учитељ". Оснивач „Кино-фото клуба ЦД-13" у Зрењанину.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/RhRKrSc7Vqo

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: чувари природе Милан Поповић, Федор Вуковић, Миле Чутурилов, Стево Чорокало, руководилац чуварске службе; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2018. wdoyouw.org

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Зрењанин

Реприза, 06. фебруар у 01:05 и 09:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво