Фотодокументи: Портфолио – Александрија Ајдуковић, 4-6

Осмишљен као прва фаза ширег увида у фотографску сцену Србије, серијал представља ауторске приступе, поетике, тематско-проблемске фокусе истраживања, као и широку област интерпретације фотографије, од функције документа до уметничког израза Горанке Матић, Бранимира Карановића, Ивана Петровића, Александра Келића, Александрије Ајдуковић и Стефане Савић.

Серијал је 2019. године покренуо НФЦ Филмарт из Пожеге уз подршку Министарства културе и информисања, са идејом да се на аутентичан начин представи домаћа пракса у области фотографије, преко интервјуа и приказа рада аутора различитих генерација, уз одабране позитиве и покретне слике из њихових опуса и архива.

Александра Ајдуковић рођена је 1975. у Осијеку. Дипломирала је на Академији уметности БК у Београду, 2004, на одсеку за фотографију у класи професора Милана Алексића. Мастер студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Ђорђа Одановића. Докторирала је на Факултету драмских уметности у Београду. Трострука финалисткиња Мангелос награде, добитница Henkel Art Award за младог уметника 2005. и 45. Октобарског салона. Портретисањем случајних пролазника, натуршчика-модела на елабориран и духовит начин бележи феномене везане за савремени живот и његове свакодневне рефлексије у домену моде, поп културе, life style-а, (не)урбаних средина.

Реприза, 03. фебруар у  04:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво