Читај ми!

Ауторски концерт Владимира Тошића

У Студентском културном центру у Београду, новембра 2019. године изведена су дела Владимира Тошића - композитора, мултимедијалног уметника и редовног професора ФМУ у Београду.

На почетку концерта изведена је Композиција Медиал 623 за гудаче, а потом су уследили и Квинтал за виолину, клавир и гудаче, Медиал 9 за гудаче, Воксал за виолину, флауту, клавир и гудаче, и Алтус за гудаче и клавир.
Наступили су: Београдски гудачки оркестар Душан Сковран и солисти: виолинисткиња Гордана Матијевић, флаутисткиња Стана Крстајић и пијанисти Владимир Цвијић и Љиљана Вукеља, а дириговао је Раде Пејчић.
Владимир Тошић је студије композиције завршио на Факултету музичке уметности, у класи Василија Мокрањца, а током 70-их година прошлог века био је члан авангардне групе Опус 4 са којом је основао Ансамбл за другу нову музику и Фестивал друге нове музике.
Његова дела извођена су на домаћим и страним концертним подијумима, пре свега у Сједињеним Државама, Немачкој и Бразилу. Добитник је прве награде на конкурсу Томас Блох у Паризу 2000. године.

реприза, 17. август у 04:40 и 11:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво