Читај ми!

На веслу прича: Ото Хорват - Тајни мамац

Фантазије и неистине чине биографије познатих. Низови победа и пораза из којих се обавезно извлаче поуке. Шта има ишчашеније од стварности? Од оних слатких детаља које се јунаци труде да забораве. Глуварења детињства, пецања и бескраја игре. Па на то се наслањаш кад зађе свако Сунце. За то се бориш. Зато има везе одакле си. И није питање носталгије ни гусала или тамбура за јадање, већ оне истинске припадности идеалима. Или је све илузија? Кратки трептај. Пуки контекст виртуелне стварности. На шта се сутра наслања. Шта је културно наслеђе? Која те река носи?

Ото Хорват је рођен 1967. године у Новом Саду. Универзитетске студије је започео у Новом Саду, а наставио у Ерлангену и Берлину. Тренутно живи и ради у Фиренци. Објавио седам збирки песама. Добитник је Бранкове награде за збирку „Где нестаје шума" (1987) и награде „Мирослав Антић" за збирку „Путовати у Олмо" (2008). Његов роман првенац „Сабо је стао" (2014) био је у најужем избору за Нинову награду, а добио је награде „Биљана Јовановић" и „Мирко Ковач". Његова збирка прича „Као Целанови љубавници" (2016) добила је награду „Карољ Сирмаи". Преводи на српски са италијанског, мађарског и немачког језика. Добитник је награде Друштва књижевника Војводине за превод године за збирку изабраних песама Јаноша Пилинског „Кратер" (1992). Заступљен у антологијама, превођен.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/TRuYjgWE3xQ

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић, ДП; сниматељи: Марко Ристић, Лав Бока - дрон; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Нови Сад

Продукција: Шта хоћеш ©2020. wdoyouw.org

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво