На веслу прича: Каталин Пап - Башта

Шта све можеш наћи у шуми? Рецимо да тумараш. Да се изгубиш. И да свако големо стабло, разграната грана и лелулајући лист у мрачно кишно предвечерје носе сумњу у утваре, које не посустају. Трачци тамнољубичастог неба као језици плазе ка теби. Гоне те духови свих занемарених кућних љубимаца, негативни јунаци свих страшних дечјих бајки, але и бауци. Страхови и сумње. Сопствени кораци звуче као корак дивова у општем шуму неизвесности. Сав мрак твоје душе скупи се у једну тачку. А бега нема. И дах је кратак. А шта можеш изгубити ако прихватиш шуму као такву? Стварност као страшну. И опет пронађеш осмех. Можда и руку која ће те држати кад се спотплетеш.

Каталин Пап рођена је 1997. године у Суботици. Студира сценску архитектуру на Факултету техничких наука у Новом Саду. Издала је збирку песама Нож испод јастука, коју је сама и илустровала. Награђена на неколико конкурса, објављује поезију у периодици. Бави се аналогном фотографијом, сликарством, дизајнирањем тетоважа и моделингом.
ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/QKoIa-vi9Eg

Превод са мађарског: Јоланка Ковач
Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић, ДП; сниматељи: Марко Ристић, Лав Бока - дрон; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; чамџије: Веслачки клуб Палић - Андрија Стипан Сабо Ханђа, Тибор Кохајда, Сава Гошевски, Јосип Флеис, Служба спасавања на води Црвеног крста Суботице - Жолт Сенди, Бранко Башић, Бобан Човић; спикер: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Суботица
Продукција: Шта хоћеш ©2020. wdoyouw.org

Реприза, 04. децембар у  07:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво