Мира Адања Полак: Ексклузивно - Како се Моша спремао за Монтевидео

Велики је био успех и филма и ТВ серије, изазивао је дивне емоције, било вам је топло око срца. Имали су милионско гледалиште. Сећам се да сам одмах пожелела да након филма и серије сазнам више о Моши Марјановићу, централном лику овог филма који плени.

Вишњу Марјановић познајем дуго - колегиница, дугогодишњи новинар Политике ... није много говорила о породици. Њен отац био је Моша Марјановић. Син Моше Марјановића, Зоран, велики колекционар грамофонских плоча није више међу нама. Своју приватност чували су и од пријатеља.

Њих двоје примили су ме у свом дому и дали могућност да камера покаже многе предмете који носе успомене на њихове родитеље. Ту су албуми са сликама, написи о Моши који је давао голове "читавим телом" и ретко промашивао. Ту су његове копачке, пехари, фотографије значајних догађаја за Мошу и његов клуб БСК. Срећем се са историјом једне породице о којој захваљујући серији и филму сазнајемо много тога. Вишња и Зоран Марјановић радо се сећају породичних догодовштина и атмосфере која је владала у кући пре утакмица. Сазнајемо како се играо фудбал тада, какав је човек био Моша Марјановић, шта је волео, како се облачио.

Реприза, 28. новембар у  03:30 и 11:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво