На веслу прича Aлександар Дунђерин: Додир са суштином

Када сам изронио из воде преплакао, па удахнуо, одахнуо… И пустио да ме носи ток кроз пејзаже, даљине, борбе…изгубио, победио, помислио да сам се снашао, а ништа моје, ништа свето… На воду и ватру у себи огуглао. Да ли сам бежао? Колико пута сам замахнуо? Шта сам тражио? Шта сам сам одабрао? Хвала Ти што си ми очи отворио.

Александар Дунђерин је рођен 1974. године у Новом Саду. Дипломирао је Српску књижевност 1999. на Филозофском факултету у Новом Саду. Оснивач је и уредник новосадског часописа „Стање ствари". Радио као новинар и уредник у издавачким кућама Колор прес група и Стилос. Био је уредник у недељнику „Печат" у Београду (2008-2012). Од 2012. до 2014. године у Kанцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије био је задужен за савремену културу и очување културне баштине. 2014. године напушта Београд и државну управу, жени се сликарком Миљаном Булатовић, и у Косовској Митровици од 2015. године успоставља Приватни културни центар „Акваријус". Објавио је збирку прича „У напуклој љусци", две књиге есеја и монографију о Црквеном хору „Бранислав Нушић" Косовска Митровица. Приредио више књига. Објавио је више стотина прича, књижевних критика, есеја, студија у научним зборницима, уметничкој периодици и листовима.
ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/o_ifO2z0dqA

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић, ДП; сниматељи: Алекса Борковић, Бобан Петровић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; чамџија: Буда Вукојевић; спикер: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2020. wdoyouw.org
Пројекат подржали: Министарство културе и информисања Републике Србије, Дом културе Грачаница, Дом културе Стари Колашин, ПКЦ „Акваријус"

Реприза, 27. новембар у 07:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво