Читај ми!

Фотодокументи: Портфолио – Горанка Матић, 6-6

Осмишљен као прва фаза ширег увида у фотографску сцену Србије, серијал представља ауторске приступе, поетике, тематско-проблемске фокусе истраживања, као и широку област интерпретације фотографије, од функције документа до уметничког израза Горанке Матић, Бранимира Карановића, Ивана Петровића, Александра Келића, Александрије Ајдуковић и Стефане Савић.

Горанка Матић (1949) дипломирала је на Филозофском факултету у Београду на Катедри за историју уметности. Од оснивања Студентског културног центра 1971. године била је његов стални сарадник, као један од уредника ликовног програма, и кустос галерије Срећна нова уметност.

Још од почетка осамдесетих,када улази у свет фотографиј,е Горанка Матић важи за врсну хроничарку (поп)културних и друштвених збивања у Београду и бившој Југославији. Пред њеним објективом смењивале су се музичке звезде, интелектуалци, политичари. Документовала је и на себи својствен начин интерпретирала концерте, митинге, протесте, периоде мира, потресе, ломове и последице историјских догађаја на овдашњим просторима.

Реприза, 22. октобар у 00:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво