Остави све и читај: Магдалена Водопија

Магдалена Водопија, оснивач и директор књижевне манифестације Сањам књиге у Истри, представља овај јединствени десетодневни празник књиге у Пули, који је овог децембра обележио четврт века постојања.

У емисији Остави све и читај, Магдалена Водопија говори о популарисању књиге у регионалним оквирима, модерном концепту презентације књиге и књижевности, добром пријему код публике и о изненађујуће виталној и аутентичној потреби за читањем. У наставку Магдалена Водопија указује на значај књижаре у култури једног народа и последице тржишног модела у култури, где се књига третира као свака друга роба.

На крају, своја читалачка искуства Магдалена Водопија дели са гледаоцима емисије Остави све и читај, открива одлучујућу улогу оца Бошка Обрадовића, песника и музичара, у њеном опредељењу за књигу и издваја један стих: Дајте ми либар да ујдем од свита (дајте ми књигу да побегнем од света), који је универзалан и у њеном случају није бекство од света него одлазак у властити свет. Уз позив на читање, она каже да је најлепши простор који можеш имати, онај који ти ствара књига.

Уредник и аутор емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музички уредник Невена Поповић.

Реприза, 30. септембар у  04:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво