Арт зона: Пред судом

Уметници форензичари, истражитељи, сведоци, оптуженици и тужиоци, својеврсни узбуњивачи који проблеме које уочавају износе пред суд јавности, били су учесници међународног 28. Меморијала Надежде Петровић 2016. године у Чачку, најстарије манифестације у Србији посвећене савременој ликовној продукцији.

Пред судом - гласио је наслов, то јест тематски и проблемски оквир изложбе, чији су селектори, историчарка уметности Симона Огњановић и теоретичар уметности Стеван Вуковић, одабрали радове двадесетак уметника и уметничких група из једанаест земаља, организоване у четири проблемске целине: Истраживање и суђење; Сукоби око нормативности, Уметник у сукобу са законом и Закон у сукобу са поимањем правде.

Jош једна међународна уметничка манифестација била је посвећена криминалном понашању, закону и правди. Полазећи од питања шта јесте изван норме, међународни фестивал Екстравагантна тела, одржава се сваке три године са другачијим фокусом, на различитим местима, у различитим презентационим формама.

Реприза, 23. септембар у 02:25

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво