Театрологике: Ленка Удовички

Ова епизода Театрологика снимљена је на Тврђави Минор, на Малим Брионима, где се током лета изводе представе Ленкиног Ulises teatra.

Редитељка Ленка Удовички је рођена у Београду. Њена мајка је из Боливије, а отац учесник француског покрета отпора и Шпанског грађанског рата. Каријеру је градила у Србији и Хрватској, али и у Великој Британији и Америци. Почела је, деведесетих, по завршетку београдског Факултета драмских уметности, режијом Брехтове Мајке Храброст. Убрзо након тога са супругом, глумцем Радетом Шербеџијом, одлази у свет, попут многих који су тада одлазили због рата у Југославији.

Своје непрестано сељење завршавају на Брионима, где Раде оснива Ulises teatar којим она руководи од 2012. године. Ту настају неке од најзначајнијих представа у каријери Ленке Удовички: Краљ Лир, Медеја, Олуја, Пијана ноћ Шекспир у Кремљу Антигона Бакхе Ко се боји Вирџиније Вулф.

Аутор и сценариста Оливера Милошевић, извршни продуцент Селена Плескоњић, сниматељ Емилија Петровић, монтажа Богдан Чургуз, редитељ Серђан Ћешић, серијал је настао у, Хартефакт продукцији.

Реприза, 01. август у 00:01 и 08:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво