Омаж Влади Дивљану: Хајде сањај ме, сањај, 2. део

Влада Дивљан би 10. маја 2018. напунио 60 година. Тог дана, њему у част, Владини пријатељи, сарадници и поштоваоци из Београда, Загреба и других градова бивше Југославије, наступили су на концерту названом Хајде сањај ме, сањај у Великој дворани Центра Сава.

 

Домаћини концерта Зденко Колар и Саша Шандоров са Невладином организацијом, уз подршку бенда Magic Bush и Макс Јуричић са својим Љетним кином, засвирали су уз Момчила Бајагића, Корнелија Ковача, Душана Којића - Коју, Зорана Костића - Цанета, Небојшу Антонијевића - Антона, Рамба Амадеуса, Сашу Лошића, Дарка Рундека, Горана Васовића, Бојану Вунтуришевић, Дејана Вучетића - Вучу, Бориса Младеновића, Зорана Предина, Дејана Цукића, Кокана Поповића... неке од Владиних најлепших песама из времена Идола и самосталне каријере.
Чули су се класици попут: Ретко те виђам са девојкама, Малена, Русија, Она то зна, Патуљци, Све лажи света, Однеси ме, Само једну љубав имам.
Влада Дивљан, певач, композитор, гитариста (10. мај 1958. Београд) покренуо је 1980. новоталасни састав Идоли. Прве снимке су објавили на заједничкој плочи Пакет аранжман. Снимили су мини ЛП ВИС Идоли, албуме Одбрана и последњи дани, Чоколада и Шест дана јуна. Током самосталне каријере, али и са групама Old Stars, Невладина организација и Љетно кино, снимио је плоче Тајни живот А. П. Шандорова, Лутка која каже не, Одбрана и заштита, Три палме за две битанге и рибицу, Све лажи света, Die Tonzentrale, Четири годишња доба и Live@Tvornica Kulture. Са Срђаном Гојковићем Гилетом, радио је музику за децу и део тог материјала је објављен на албумима Рокенрол за децу и Рокенрол буквар. Дипломирао је на Рударско-геолошком факултету, на Групи за петрологију и геохемију. Почетком деведесетих се преселио у Сиднеј где је студирао на Филмској академији, Одсек за звук. Од 1999. године је живео у Бечу. Компоновао је за телевизију, филм и позориште. Преминуо је 4. марта 2015. године у Бечу.

 

Реприза , 16. октобар у 05:30 и 13:15 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво