Књижевни дијалог: Владислав Бајац

У инспиративном окружењу Астрономске опсерваторије у Београду, писац и уредник емисије Александар Гаталица сусрео се са једним од најпревођенијих савремених српских аутора Владиславом Бајцем и са њим најпре проговорио о односу науке и уметности јер, како је казано на почетку разговора, Бајац је један од највећих научника међу српским писцима.

Али, не само то. Овај писац занимљив је и по томе што је на њега највише утицала јапанска хаику поезија и западни рокенрол. То га је учинило особитом појавом међу савременим српским књижевницима. У великом интервјуу за РТС, Бајац је открио да су звезде учиниле пресудан утицај на писање његове књиге Друид из Синдидума, да роман посматра као кутију у коју се спремају јака осећања и да током писања уопште не може да размишља о својим читаоцима, ма колико да им даје пресудно место у часу кад је књига одштампана.

Како протиче време на далеком истоку, а како на западу, колико смо слични са Турцима, о чему размишља један од његових најбољих пријатеља, нобеловац, Орхан Памук - све ово гледаоци ће сазнати у Књижевном дијалогу, емисији коју воле писци и њихови читаоци.

Реприза, 03. јул у  00:40 и 08:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво