Свет беле коцке: пракса за 21. век, 2-5

Серијал Свет беле коцке у продукцији Културно-уметничког програма РТС-а на комплексан начин представља различите феномене и аспекте функционисања савремене визуелне уметности.

Емисије су реализоване захваљујући сарадњи са кустоскињом Биљаном Ћирић, Асоцијацијом Шта кустосирање може/треба да буде (WCSCD) и магазином за савремену уметност Супервизуелна. Прве две епизоде посвећене су месту и улози коју имају кустоси. У првој епизоди представљен је развој и савремено разумевање ове професије. Друга емисија, названа Пракса за 21. век, објашњава читав спектар улога које кустос треба да преузме ако жели да испуни све захтеве који се пред њега као професионалца постављају.

О томе шта су све улоге кустоса, какве вештине и знања кустос треба да поседује и због чега кустосе сматрају чворним тачкама између различитих чинилаца уплетених у живот уметности у другој емисији говоре Стеван Вуковић, уредник у Студентском културном центру у Београду, Марија Линд, директорка Тенста Констал у Стокхолму, Зоран Ерић, главни кустос Музеја савремене уметности у Београду, Антарикса, оснивач KUNCI - Центра за културолошке студије у Индонезији, Доротеа вон Хантелман, професор на Универзитету у Каселу и Ивет Ћурлин, чланица кустоског колектива Шта, како и за кога из Загреба и кодиректорка Кунстхалеа у Бечу.

Уредник и сценариста: Снежана Стаменковић, редитељ: Марко Шотра

Реприза, 26. јун у 03:50 и 11:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво