Студио 6: Велвети и пријатељи

Београдски бенд Велвети настао је крајем новембра 2013. као потреба окупљених музичара да одају почаст Лу Риду, који је преминуо 27. новембра 2013.

Када је Velvet Underground основан средином 60-их година прошлог века, сматрали су га једним од радикалнијих бендова тог времена. Све док их Енди Ворхол није открио, уобличио и усмерио ка одређеној естетици, још увек нису били заступници прогресивног правца рокенрола. Али када су постали бенд који наступа са моделом Нико, као певачицом, и који има Лу Рида, новог месијанског песника, глас њујоршке уметничке сцене, променили су рокенрол заувек. Први албум Velvet Underground, из 1967, постао је и остао прекретница у савременој историји музике. На том албуму су и неке од њихових најбољих песама и скоро све ће бити изведене у интегралном облику у Студију 6, уз још неке које су касније настале, и уз неколико Лу Ридових уметничких дела.

Велвети су: Дејан Утвар (бубњеви - Казна за уши, Аутопарк, Eyesburn), Владислав Рац (вокал и бас гитара - ККН), Милорад Ристић (вокал и гитара - Darkwood Dub), Никола Берчек (вокал и гитара - Аутопарк).

Певачи: Катарина Јовановић, Ана Софреновић, Тома Грујић, Ања Ђорђевић, Владимир Коларић, Борис Младеновић, Милица Митић, Ђурђа Станковић, Stray Dogg, Ана Ћурчин

Гостујући музичари: Соња Лончар (клавир), Филип Крумес (виолина) 

 

Реприза , 29. септембар у 04:55 и 12:50 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво