Мира Адања Полак: Ексклузивно – Душан Ковачевић о животу и o смрти

Седела сам на сцени Звездара театра у Београду са Душаном Ковачевићем, великим писцем. Пред очима су ми филмови Ко то тамо пева, Маратонци трче почасни круг, Сабирни Центар, Балкански Шпијун... много написаних књига. Велика је то каријера.

Душан Ковачевић... елегантан, одмерен, без сувишних речи. Одвојио је време за овај интервју. Мери сваку реченицу. Одмерава колико могу и колико умем да одем у нешто дубље од обичног разговора. Ја трагам и покушавам да разумем све оно што је тако савршено спаковано негде дубоко унутра, а тако зналачки осликано у ликовима његових јунака.

Колико је све то преживљено? Колико је оно чему се ми смејемо Душану Ковачевићу у животу било смешно? Колико је у свим тим личностима део њега самог?  Колико је све оно што видимо и читамо кроз његове ликове ОН у свим нијансама једне неистражене људске душе.

О томе је емисија... где као аутор покушавам да допрем до Душана Ковачевића који заслужује све моје дивљење и поштовање. У овом интервју сам много сазнала и доста научила. Више сам осећала него на његовом лицу видела.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво