Фабрика шећера, 1-4

Осведочени и награђивани стваралац, аутор Рокенролера, ТВ филмова Руски уметнички експеримент и Шумановић - комедија уметника, креирао је документарну ТВ серију - својеврсни телевизијски експеримент, Фабрика шећера. То је приватна историја једне земље које више нема и прича о једном необичном месту и људима који су га обележили.

Од приповедачевог оца Петра, који је на много начина повезан са судбином Египта и Југославије, као и са кућом у којој се данас налази Амбасада Републике Србије у Каиру, преко самог приповедача, Бориса Миљковића, који се затекао у тој истој кући 1991. године, на почетку распада Југославије, све до каирских пријатеља и њихових искустава, у којима су и Египат и Југославија важне станице на животном путу.

Наизглед неповезани догађаји, после извесног времена почињу да добијају свој прави редослед, без обзира на време у којем су се појављивали у калеидоскопу доживљаја. Тако, одређене ствари за које мислимо да су измишљотина и апсолутни плод накнадног сећања, временом добијају потврду своје истинитости, баш у неким стварима које ће се тек десити.

Реприза, 26. април у 01:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво