понедељак, 09. мар 2020, 16:05
Традиционална јапанска култура: Јапанска кухиња, 9-16
У Јапану су генерације породица спремале традиционална јапанска јела. Свака од њих јe уносила неку новину у рецепте.
Уобичајени зачини чине основне састојке јела богате јапанске кухиње. Један од најважнијих и типично јапанских додатака јелима јесте мисо паста. Њен основни састојак је соја, која се понекад меша са пиринчем, пшеницом и сољу. Затим, неизоставни део јапанске кухиње је и соја-сос, који више није само јапански сос, будући да се користи широм света. Јапанци користе и велике количине сирћета у припреми свежих јела
Јапанска кухиња је богата разноврсним јелима, не само захваљујући бројним зачинима, већ и захваљујући различитим начинима припреме хране. То је кухиња испуњена префињеним укусима и рафинираним аромама.
Овај програм је обезбеђен уз помоћ Јапанске фондације.
Реприза, 10. март у 00:05 и 08:05
Коментари