Театрологике: Андраш Урбан, 4-15

Андраш Урбан је један од најоригиналнијих редитеља овог региона. Његов театар је ангажован, усмерен према савременим друштвеним темама. Позоришна режија је за њега платформа за критику и особен уметнички израз. Стручњаци се слажу да Урбаново дело представља јединствену појаву у нашој новијој позоришној историји.

Рођен је у Сенти, где је завршио основну и средњу школу. У родном граду већ са 17 година организује прву креативно-уметничку радионицу за позоришне представе у којима се појављује као писац сценарија, редитељ и глумац. Затим, са вршњацима оснива уметничку групу AIOWA. Учествује на бројним семинарима и стручним усавршавањима, где стиче знања из области савременог сценског изражавања, која ће му бити од велике користи приликом грађења успешне позоришне каријере.

Студирао је на Академији уметности у Новом Саду, у класи Влатка Гилића и режирао у Народном позоришту у Суботици. Деведесетих напушта студије и враћа се у Сенту да би током 2000. године дипломирао у класи Боре Драшковића. По завршетку студија почиње његов професионални ангажман у позоришту Костолањи Деже у Суботици чији је директор, а руководи и Desire фестивалом.

СеријаL Театрологике је феализован у Хартефакт продукцији.
Аутор и сценариста: Оливера Милошевић
Извесни продуцент Селена Плескоњић
Сниматељ Владимир Ђурић
Монтажа Богдан Чургуз
Режија Срђан Ћешић

Реприза, 20. фебруар у  03:35 и 11:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво