Остави све и читај: Владимир Копицл

Књига је константа. Она је узбудљива, каже у емисији Остави све и читај српски песник и есејиста, уметник, новинар, позоришни и филмски критичар Владимир Копицл.

Говорећи о феномену популарности савремене поезије, Владимир Копицл истиче ексклузивност песничке уметности и њену лаку проходност до читаоца, који врло брзо може да закључи да ли је заиста у комуникацији са уметничким делом или напросто само чита. Открива да је код нас, нажалост и насупрот актуелној светској пракси, прави подвиг објавити књигу поезије. С друге стране, вратила се потреба за живим контактом, присуством гласа, тела, свега оно што поезија заправо може да донесе, као нека примордијална литерарна пракса.
 
У разговору са Горицом Зарић, уредницом емисије, Владимир Копицл одговара на питања о присуству уметности у савременом животу, потреби да се појам културе редефинише у амбијенту дигиталног 21. века, о квалитативној димензији све веће доступности уметничких добара и о традицији без које смо, према његовим речима, једнодимензионални.
 
Исповедајући своје читалачко искуство, Владимир Копицл открива да воли да препоручује књиге које садрже историчност, лепоту, књижевност, узбуђење, магијски елемент. Укратко, читљиве и узбудљиве.
 
Аутор и уредник емисије је Горица Зарић, музички уредник Невена Поповић, редитељ Иван Милановић.
 
Реприза, 04. децембар у 04:02 и 12:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво