Мира Адања Полак: Ексклузивно – Како наћи мир у души

Врема свакодневног живота баца људе у ковитлац нерешивих проблема. Немају сви одбранбене механизме да се са тиме изборе.

Многи сами посежу за лековима, консултују се са пријатељима, али ретко одлазе код стручњака психијатра и психолога, који би на стручан начин указао помоћ исто тако као и када оду код лекара, јер кашљу. Стање психе је веома важно за функционисање личности и зато свака промена понашања треба да упозори да нешто није у реду. Породица често занемари ту чињеницу, а особа којој се то догађа тако живи и мучи се.

Мој одлазак у дневну болницу Др Лаза Лазаревић у Београду и разговори са лекарима психијатрима, др Александром Ђерић, др Иваном Шосић-Барац радним терапеутима Иваном Крсмановић и Драганом Цмиљковић и пацијентима показује да је дневна болница место где ако имате проблем, можете отићи и затражити помоћ исто тако као и када одете у Дом здравља на преглед или да вам пропишу лек.

Важно је да људи препознају стање у коме се налазе, да на време затраже помоћ и схвате да се обољење душе лечи и да излечени човек од менталне болести може да се врати свим активностима, као и да током лечења може да обавља своје дужности. Страх од менталних обољења треба да буде исти као и страх од свих других болести, јер се у телу налази душа која исто тако има права да се разболи.

Реприза, 23. новембар у  04:58 и 12:56

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво