Мира Адања Полак: Ексклузивно – Загорка Жеравица

Загорка Жеравица није само била супруга прослављеног тренера Ранка Жеравице, већ је и сама била тренер женске екипе у Сарагоси, у Шпанији, где су заједно радили. Ту је од краљице Шпаније добила и велико признање за свој рад са женском кошаркашком екипом Сарагосе.

Пре одласка из земље иза себе је већ имала 35 утакмица за државну репрезентацију Југославије и 7 шампионских титула за Радницки. Данас Загорка Жеравица живи у Сарагоси, а долази у Београд да обиђе пријатеље, да ухвати део лета и јесени, да се присети дана када је стално била у Београду.

Са Ранком Жеравицом провела је 53 године у браку, мајка је двоје деце, данас и бака својим унуцима- Правник по професији, определила се да буде уз мужа и учини све да Ранка Жеравицу, човека необичне енергије и ентузијазма, не заборавимо.

Сусрет је био у њеном стану на Дорћолу, који је сав у успоменама и сећањима, а разговор са сведоком испричаних и неиспричаних прича је занимљив, јер време увек даје најбољи суд о свему што се дешава, као и у тумачењу догађаја који су прошли.

Њена жеља и жеља породице јесте да се у Новом Милошеву, родном селу њеног мужа, где је формирана Фондација Ранка Жеравице, направе музеј и кошаркашко игралиште. Тај простор биће отворен 24 сата за све који желе да се баве кошарком.

Ипак, највише воли да прича о свом мужу, јер је заправо живела његов живот.

Реприза, 05. октобар у  05:02 и 13:02

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво