На веслу прича: Александар М. Поповић

Свет испод површине воде и његов утицај на површину. Постоје искушења од којих нема бега. Гордост је грех. Прошлост, садашњост и будућност сједињује само природа. Може ли се са дна? Или је и сама површина закрчена до невидљивости? Александар М. Поповић, рођен 1965. године, пише и објављује кратке приче, есеје и драмске текстове. Објавио је књигу кратке прозе Ћошкови Обреновца.

О својој причи на веслу, која се преломила и преко његове судбине и имовине у трагичним поплавама 2014. године у Обреновцу, Александар је изјавио: Као дете, увек ме је највише плашило речно дно. Непрозирност. Муљавост. Нисам се навикао ни пошто сам научио да пливам, веслам, роним и пецам. И данас је управо та муљавост, потмула нефункционалност друштва, које пушта да га носе неприродни токови, посебно у односу према животној средини, и даље моја највећа зебња. Ако све тече, зашто и ми не испливамо једном?

Редитељ, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона Владимир Лешић; камера Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост Милан Пејновић; дизајнер Зоран Мујбеговић; организатор снимања Александар М. Поповић; спикер Александар Новаковић; лађар Коста Миловановић; интро анимација Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржалa: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење Шта хоћеш

Реприза, 02. октобар у 01:05 и 08:07

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво