ТВ лица: Бранислав Зеремски

Како се данас сећа снимања култног филма Давитељ против давитеља? Да ли је успео да савлада стидљивост? Како је изгледао први улазак у бифе Атељеа 212? Да ли му је прво снимање остало у памћењу као истински болно због цокула са ексерима?

На ова и друга питања одговара глумац Бранисалв Бане Зеремески. Емисија почиње нумером која се дуго препричавала са концерта поводом 60 година РТС-а у којој са Бодом Нинковићем пева сонг из Камионџија а дан са Банетом почео је после пробе у његовом матичном позоришту и настављен је у Бања Луци на гостовању позоришта Пуж. Била је то прилика да прошета по граду, оде у цркву и после представе предах направи у Козарској Дубици.

Ових дана популарни глумац нема много времена за одмор, па је уживање поред реке Уне трајало кратко, јер су га чекали на проби нове представе Долче вита у Мадлениануму. Упркос ужурбаном дану, Бане је говорио о једној галерији у Војводини коју је оставио његов отац, о емоцијама које је имао на снимању филма о медицинским радницима који су бринули о туберкулозној деци, који је режирала његова супруга, о узбуђењу пред представу које може да се измери медицинским справама, о покушајим да се сакрије иза камере и фото-парата, али и о љубави према глуми која је надвладала стидљивост.

Аутор Тања Петернек Алексић

Реприза, 01. октобар у  06:11 и 14:11

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво