Амбијенти, 1-24

Кроз најбоље уређене словеначке домове, смела архитектонска решења и савремени приступ уређењу простора, у 24 епизоде, вешто нас води Дејан Певчевић.

На стрмој падини викенд насеља Јасна, петочлана породица подигла је викендицу. Архитекте су се водиле идејом да прозорска окна буду налик оквиру у којем ће се осликавати силуета Присанка, и да до њега допиру одјеци јодловања девојчице из Ајдовшчине, однекуд из алпског масива.
 
Власница стана у Медводама желела је дом живих боја. Изабрала је разне нијансе које су у њега унеле живост, баш као што је живахна и мачка којој је стан посебно прилагођен. Неколико година уназад живела је сама с мачком. Како јој одвојене собе нису биле потребне, а стан je био у лошем стању, одлучила се за комплетно реновирање.

Врт породице Кнаус у Лошком Потоку, један је од највећих приватних вртова у Словенији. Лидија и Петар су започели његово уређивање пре приближно двадесет пет година, када су на поклон добили велики брдски посед са шумом, окружен дивном природом. Њихов врт је данас права оаза, како за људе, тако и за животиње.

Реприза, 27. август у 05:35 и 13:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво