Читај ми!

Аутопортрет: Горан Паскаљевић

Редитељ Горан Паскаљевић осликава свој Аутопортрет осврћући се на најзначајније периоде свог живота и каријере коју су обележили култни филмови, значајне награде, признања и непресушна енергија када је реч о снимању филмова.

Редитељ култних филмова Чувар плаже у зимском периоду, Пас који је волео возове, Варљиво лето '68, укупно је снимио седамнаест играних, више од тридесет документарних и шест краткометражних филмова. Његова остварења покрећу важна питања и својеврсна су хроника наших живота, али не само на Балкану, већ у свету у којем системи, политички и економски, сламају појединца и у којем је мало места за емпатију и хуманизам.
Емисија Аутопортрет провешће гледаоце кроз најзначајније делове каријере редитеља коме су приређене ретроспективе у њујоршком Музеју модерне уметности, Британском филмском институту, Француској кинотеци у Паризу, Аустријском филмском архиву у Бечу, и добитника награда критике на фестивалима у Берлину, Венецији, специјалне награде жирија у Сан Себастијану, Гран прија у Ваљадолиду.

Уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Уредник: Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милица Солдатовић Микић

реприза, 16. април у 12:35

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво