На веслу прича: Социјалистички чамац – Вуле Журић

Вуле Журић рођен је 1969. године у Сарајеву. Објавио je шест збирки прича, десет романа, збирку радио-драма, дечији роман и збирку есеја. Аутор је звездашког дела монографије Много смо јачи/Дерби, мој дерби. Приредио је тематске збирке прича посвећених Гаврилу Принципу и Бранку Ћопићу. Аутор је сценарија за филм Горана Марковића Слепи путник на броду лудака и драме Посљедњи мејдан Петра Кочића. Његове приче превођене су на десетак језика. Добитник је неколико награда, међу којима је и Андрићева награда за збирку прича Тајна црвеног замка 2015. године.

Мир пучине. Бег у дубину. Блискости. Простим средством. Жеље и мишице. А на веслу... душа. Да можеш да се вратиш с маестралом и живиш поштено. Да никада не мораш да викнеш упомоћ. Чамац на надувавање лако се пробуши. Буди сигуран у води.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Миша Тимченко, Драган Антонијев, Игор Тимченко; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење Шта хоћеш 2018.
Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Панчево

реприза, 12. јул у 02:13 и 10:13

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво