На веслу прича: Централни ток – Васа Павковић

Васа Павковић рођен је 1953. године у Панчеву. Пише поезију, прозу, књижевну критику и есејистику. Објавио је десет књига поезије, десет књига прича и три романа. Аутор је осам књига критике и есеја, као и две књиге о стрипу. Приредио је тридесетак књига из наше националне баштине. Уређивао је Књижевну реч, Књижевност, Свеске, Бестселер, а покретач је и уредник уметничког часописа Квартал. Добитник је бројних националних награда за свој рад. Један је од десет оснивача Српског књижевног друштва и члан српског ПЕН-а. До фебруара 2018. радио је у Институту за српски језик, где је био један од уредника Речника САНУ.

Пасија за водом, која те носи, поред које си одрастао, коју осећаш... Шта је може зауставити? Која брана и блокада? Насукати се на спруд или бежати од свога одраза главом без обзира, да се не виде сузе. Побећи на пешчане дине, на искушење праха. Тамо открити живот и смисао лета. Ништа без воде.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Миша Тимченко, Драган Антонијев, Игор Тимченко интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење Шта хоћеш 2018.
Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Панчево

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво