Заводљива телевизија: Креатори серија - Радош Бајић

Глумац, сценариста, редитељ и продуцент, каријеру је започео у време студентских дана улогом Недељка Чабриновића у филму Сарајевски атентат Вељка Булајића 1975. године. Свој први драмски текст монодраму Лед одиграо је хиљаду пута у градовима и селима Југославије.

Остварио је више од стотину улога у драмама, филмовима и телевизијским серијама. Сарађивао је са најзначајним редитељима као што: Вељко Булајић, Живојин Павловић, Живко Николић, Хајрудин Крвавац, Александар Ђордјевић, Здравко Шотра, Лазић, Славољуб Раваси...

Највећу популарност донела му је серија Село гори а баба се чешља, која се сматра најгледанијом и најдужом српском телевизијском серијом. Његова серија Равна гора изазвала је бурне реакције у јавности и самом аутору донела бројне проблеме.

О серијама Радоша Бајића говоре: проф. др Драган Никодијевић, теоретичар културе и медија, историчар др Предраг Марковић, и Момир Брадић, глумац.

Уредник Лидија Божић, драматург Кристина Ђуковић, директори фотографије Јован Маринковић и Владимир Марковић, сниматељ Владимир Маринковић, асистент сниматеља Бранимир Маринковић, монтажер Милан Радичевић, реализатор Сања Реџић.

Реприза, 06. јун у  04:16 и 12:16

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво