Палета културног наслеђа: Песме за децу Радослава Граића

Током 50 година стваралаштва Радослава Граића настајала је музика за различите укусе - забавна, народна и - дечја. Поводом јубилеја аутора који је 30 година радио у Радио-телевизији Србије, ПГП РТС и РТС Издаваштво недавно су објавили троструки компакт диск и нотне записе дечијих песама које је Радослав Граић компоновао од краја шездесетих па до данас.

Компакт-диск песама за децу и књига носе наслов Вуче, вуче, бубо лења, по једној од најпознатијих дечјих песама на овим просторима. Књига садржи нотне записе 57 дечијих песама компонованих на стихове 24 песника. Поред тога, објављени су и текстови песама тако да је издање својеврсна антологија дечјих песника различитих генерација и усмерења. Књигу краси 14 илустрација Џоје Ратковић-Гавеле. Све песме из збирке налазе се и на истоименом троструком компакт-диску Продукције грамофонских плоча РТС.

Промоцији оба издања РТС-а у сали Дечијег културног центра Београд присуствовао је један број стваралаца који су сарађивали са Граићем: Љубивоје Ршумовић, Миња Субота, Бранко Милићевић -Коцкица, Слободан Станишић, Лeoнтинa Вукомановић и издавачи.

Аутори емисије: Славица Стефановић и Александра Даничић

Реприза, 02. јун у 03:55 и 11.55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво