Студио 6: Ахим Кауфман трио, пренос

У емисији Студио 6 представљамо извођаче са овогодишњег Ринг Ринг фестивала. У сарадњи са Гете институтом у Београду, наступиће трио Гринен који чине немачки музичари Ахим Кауфман, клавир, Роберт Ландферман, бас, Кристијан Лилингер, бубњеви.

Бенд Гринен први пут је наступио априла 2009. године, у оквиру серије концерата Ни случајно без Роберта (Nicht ohne Robert) у џез клубу Loft у Келну. На сваки од тих концерата Роберт Ландферман и Кристијан Лилингер позивали су нове госте, тако да су наступи били јединствени. Након тога, португалска дискографска кућа Clean feed објавила је CD Гринен, који документује Ландферманов и Лилингеров премијерни наступ са Ахимом Кауфманом - од прве ноте, па све до биса.
Њихово музицирање карактерише спонтаност, као и велико искуство у импровизацији и интерактивности, уз истраживање граничних звучних могућности инструмената које свирају. Препарирани клавир, мегафон и бас - овај џез трио готово да прераста у један метаинструмент. У свом каснијем раду бенд Гринен почео је да користи компоноване деонице у својим сетовима који су до тада били претежно импровизовани. Тако су настале полиритмичне микроструктуре, које музичари љубављу разлажу, да би се на крају спојили у неочекиваним унисоним гестовима, наравно под условом да их нека узбудљива боп тема не одведе у нове џезерске импровизације.

Више информација на www.achimkaufmann.com

Реприза, 21. мај у 05:00 и 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво