Час анатомије: О културној стратегији

Може да буде јединствено место сусрета традиционалног, модерног и алтернативног, тачка пресека различитих образаца мишљења и пракси - културни јавни простор. Да ли он тренутно има такав јединствени садржај и какав ће бити у будућности?

Најављена културна стратегија и јавна дебата о њој, повод су да емисија Час анатомије и Редакција за културу почну истраживање о постојању или непостојању спремности да културна политика уобличи и прецизира стратешке циљеве. За почетак, актери у расправи о томе су људи из институција и ван њих који директно учествују у јавном културном животу. У Часу анатомије простор дајемо њиховим предлозима, сугестијама и критикама. Која су тамна места и чворишта контекста у којем настају институције културе и уметност? Какав културни јавни простор имамо, а какав нам је потребан?
Гости су Ненад Шапоња, оснивач Издавачке куће Агора, песник, критичар и магистар социјалне психијатрије, директорка Народног музеја у Београду Бојана Борић Брешковић, и уредница интернет портала Seecult Весна Милосављевић.

Уреднице емисије: Марија Ненезић и Јасмина Врбавац

Редитељ: Филип Чоловић

реприза, 17. мај у 10:15 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво