Архитектура: Складишта и бараке Бордоа

Прве асоцијације на град Бордо јесу његова предивна шеталишта и архитектура из 18. века. Градом влада дух истанчаног укуса, који је присутан и у приватним просторима. Обнова интересовања за архитектуру није сведена само на престижне, велике пројекте, већ је присутна и дуго негована на најједноставнијем нивоу.

Бараке су се појавиле током 19. века и тада су биле намењене становању широких народних маса. То су једноставне, мале куће којих има у изобиљу у Бордоу и заузимају читаве улице. Многе су обновљене.

Поред обновљених барака, у стамбеном фонду Бордоа постоји још једна истакнута група објеката, а то су некадашња складишта. Углавном су то били магацини намењени складиштењу вина, јер јасно је, ово је првокласни виноградарски крај. У празном простору, без ограничења, архитекте се могу препустити машти и стварати изузетно савремене просторе.

Удахнувши нови живот својим складиштима и баракама, Бордо се уписао на листу градова са изузетним културно-историјским наслеђем, смело залазећи у модернизам.

Реприза, 21. април у 01:39 и 09:39

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво