Либела: Милена Павловић Барили

Поводом изложбе Поезија Милениних боја, у Галерији Дунав осигурања, репризира се емисија Либела - Милена Павловић Барили.

Милена Павловић Барили, један је од најистакнутијих представника наше уметничке авангарде четврте деценије 20. века. Њеној животној судбини и стваралаштву умногоме су допринели животи њених родитеља. Мајка Даница је пореклом из угледне породице потомака Карађорђевића, а отац Бруно Барили, песник и композитор из пармске породице уметника - и то је спој патријахалне Србије и савременог света.
Милена Павловић Барили школовала се и живела по разним европским уметничким центрима, да би крај живота провела у Њујорку, где умире у тридесет деветој години. Раскошан таленат и плодан опус ове уметнице, посвећене авангардном у уметности свога доба, али ипак оригиналне ликовне поетике, сведочи о величини и значају појаве једне од најбитнијих српских сликарки прве половине 20. века.
У емисији учествују: Јерко Денегри, Лидија Мериник, Аделе Мацола, Марија Маца, Франческо Барили, Јелица Милојковић, и Жана Гвозденовић.

Аутор и уредник емисије: Маја Сковран
Редитељ: Марко Шотра

Реприза, 07. март у 10:15

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво