Студио 6: Електронски студио

Емисија Студио 6 почетком марта слави шести рођендан. Будући да је једна од идеја Студија 6, не само промовисање музике као уметности и стварање нове музичке сцене унутар РТС-а, већ развијање и представљање нових технологија, од самог почетка потенцирамо на важности микс-медија.

Сарадњом између РТС 3 и Трећег програма Радио Београда директни преноси тих догађаја пружају најбоље од оба сегмента радија и телевизије - беспрекоран тон који омогућава контекст студијског извођења и слику врхунског квалитета, што публици омогућава да преко ТВ екрана открије и доживи позорницу музичких експеримената и нових могућности. Нова мартовска емисија на атрактиван начин обележава свој јубилеј, али и 60 година постојања Телевизије.

Концерт у Студију 6 планиран за 2. март 2018. године, најадекватније званично ће обележити отварање Електронског студија Трећег програма Радио Београда. После дугог периода стагнације, аквитности Електронског студија покренуте су поправком инструмента EMS Synthi 100 у септембру 2017.

Концертни програм:
- Светлана Мараш (руководитељка Електронског студија) - нова композиција која укључује два магнетофона, Synthi100 и компјутер, живо извођење
- Паул Пињон (оснивач Електронског студија) - импровизација за кларинет и Synthi100, уживо
- Никола Рати - модуларни синтисајзери - наступ уживо, поруџбина РТС-a

Уредничко-ауторски тим емисије Студиo 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Вања Милановић

реприза, 3. март у 05:00 и 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво