ТВ лица: Проф. Томас Печнер

У медијима је ових дана много писано о проф. Томасу Печнеру. Најављиван је као човек који је био инспирација за чувеног доктора Хауса, као некадашњи бубњар Бајаге и инструктора, а данас лекар, професор и предавач на престижним универзитетима и светски признат дијагностичар.

У току кратког боравка у Београду, био је гост у емисији "Тв лица као сав нормалан свет". И заиста човек по чијој биографији би могао да се сними филм, интервју је почео уочи предавања у просторијама Српског лекарског друштва где је говорио о томе како му је крштено име Горан јер је рођен у Београду, отац му је био Немац, а мајка Српкиња, како је његов животни пут музичара и архитекте преокренула болест због које је уписао медицину и почео да се бави дијагностиком радећи истраживање на 22000 пацијената поредећи резултате савремене дијагностике и оно што је научио боравећи међу шаманима и на разним дестинацијама широм света где је истраживао.

Наставак разговора снимљен је кроз носталгично путовање од Архитктонске школе коју је похађао док је живео у Београду баш у учионици и клупи у којој је седео и где је причао биографске детаље о томе како је растао само са оцем, преко дирљивог сусрета са музичарима са којима је свирао а које је срео на промоцији Дејана Цукића где су га сви ословљавали његовим српским именом Горан и присећали се младости у Београду.

Аутор Тања Петренек Алексић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво