Око магазин: Како је завршен последњи рат 20. века?

Две деценије од Кумановског споразума, српско кинеска драма око челика и још једна отмица Мишела Уелбека.

Све је почело у кафани код македонског Албанца Садикуа близу граничног прелаза Ђенерал Јанковић. Завршило се у шатору на ливади поред писте спортског аеродрома у Куманову. Било је то пре тачно 20 година. Шта је донео кумановски споразум 1999? Да ли је то била капитулација или једино решење у том моменту?

Готово неопажено током скупштинске расправе о Косову прошло је упозорење председника Александра Вучића у вези са извозом челика. Нови потез Еврофера, европског удружења произвођача челика за Србију би могао да буде "метак у чело". О каквој новој челичној драми је реч?

Отмица Мишела Уелбека наслов је документарног филма базираном на догађају из 2011. када је контроверзни писац нестао на неколико дана у време промоције романа "Карта и територија". 8 година касније Уелбек је имао купљену карту за Београд али се није појавио на територији Србије. Ко је крив за то? Да ли је писац измислио побуну у авиону Ер Србије и како се фестивал Крокодил носио са побуном разочараних посетилаца?

Уредник емисије: Горислав Папић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво