ТВ лица: проф. др Даница Грујичић

Интервју са гошћом емисије "Тв лица као сав нормалан свет" почео је на "Телетону" када су наши гледаоци још једном показали велику хуманост, али и жељу да разговарају баш са професорком др Даницом Грујичић показујући још једном да је она осим што је познати неурохируг и познато тв лице.

Уз низ прича из свакодневне праксе о пацијентима које среће, који су добро и који са њом деле неке лепе тренутке из живота после операције, говорила је и о тешким сценама које не може да заборави, али и о храбрости родитеља чија вера и одлучност су важна спона са лекарским тимом као и о љубави према професији која јој испуњава живот.

Наставак снимања био је на додели Награда града Београда где је Даница Грујичић била добитница за допринос медицине. У њеном дану нема много времена за славље, па је одмах после доделе отишла код родитеља који су јој честитали уз занимљиву причу о одрастању, о томе како је изгледао прелазак из Београда у Москву, о фондацији коју је основала да помогне младим људима, о студентима и њеном настојању да добију шансу и остану у земљи.

Гледаоци ће имати прилику да виде уобичајен радни дан на Неурохирургији Клиничког центра, да виде професоркине младе сараднике, да чују надимке које има, а који осликавају њен темперамент и енергију и да виде припреме за операцију од које не може ништа да је одвоји па ни прелом ноге јер је у гипсу оперисла тврдећи да њеним пацијентима значи сваки тренутак, а да њој ништа није важније од тога да помогне.

Аутор: Тања Петернек Алексић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво