Културни дневник

Гост Културног дневника је легендарни јапански редитељ Kazuo Hara, који је отворио дванаести Међународни фестивал документарног филма BELDOCS.

У оквиру 150-годишњице Народног позоришта у Београду и 20-годишњице Опере и театра Мадленианум, на сцени нашег националног театра гостују уметници државног камерног музичког театара - Опере Санкт Петербурга. На Великој сцени изведена је опера Жоржа Бизеа Ловци на бисере.

Говоримо о ауторским концертима Далиде Грмуше у Студентском културном центру и Мионе Бабић Делер у Италијанском културном центру.

Представљамо нови број часописа за позоришну уметност "Сцена". Представа Балкански шпијун, по тексту Душана Ковачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат, изведена је у оквиру Главног програма 26. Међународног фестивала малих сцена у Ријеци. Прича "Мало острво" Andree Levi о првој генерацији имиграната са Јамајке, у лондонском Националном театру, по мишљењу критичара, британска је представа сезоне.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Никола Манић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво