Око магазин: Све и ништа у Паризу и Лондону

Пожар у Катедрали Нотр Дам и 130. рођендан Чарлија Чаплина.

Пожар у катедрали Нотр Дам у Паризу после девет сати, коначно је угашен. Покренута је истрага о узроку пожара који је синоћ избио у једној од најпознатијих светских катедрала. Француски председник Емануел Макрон обећао је да ће Богородичина црква бити обновљена и да већ данас почиње Национална кампања за прикупљање новца. О пожару који је променио лице Париза и реакцијама у свету, посебно у Француској и Србији.

На данашњи дан 1899. у сиромашној породици у Јужном Лондону рођен је Чарлс Спенсер Чаплин. Човек који ће постати икона филма имао је детињство као из Дикенсових романа, почео је као комичар на уличним перформансима а дошао је до тога да постане геније филма. Притом, увек је био толико друштвено ангажован да је дочекао да га у оквиру "лова на вештице" педесетих протерају из Америке. На 130. рођендан сећање на великог Чарлија Чаплина.

Уредник емисије: Горислав Папић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво