Културни дневник

Гост Културног дневника - једна од звезда јубиларног 20. Гитар арт фестивала Влатко Стефановски, који ће у суботу 16. марта премијерно представити дуго ишчекивани пројекат "Крушево 2", наставак једног од најбољих гитарских подухвата са ових простора.

Поводом деведесетог рођендана вајара и академика Светомира Арсића Басаре, у Галерији Српске академије наука и уметности приређена је изложба његових скулптура.

Представом "У име господа'' редитеља Андраша Урбана, у Битеф театру гостује суботичко позориште "Kosztolányi Dezső".

У оквиру 20. Гитар арт фестивала, први пут у Београду наступа португалска фадо звезда Кармињо.

У Културном центру Београда, Културном центру Град и клубу Електропионир до 22. марта - представљање пројекта "Ријека 2020 - Европска престоница културе".

О позоришним догађањима на првом Фестивалу балканског културног простора "Театар на раскршћу", који се до 19. марта одржава у Нишу, за Културни дневник извештава Оливера Милошевић.

Водимо вас на изложбу Доротеје Тенинг у Галерији Тејт модерн у Лондону.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић

Реализација: Маја Мандић

Монтажа: Никола Манић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво