"Краљ Петар I"

Трећа епизода: Након анексије Босне, рат са Аустроугарском постаје питање тренутка. И док се јавност припрема на неизбежно, краљеви синови воде своје приватне битке. Трећу епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 24. марта у 20:50ч на Првом програму РТС-а.

Након што је Аустроугарска припојила Босну, незадовољство у држави расте, а рат постаје питање тренутка. Док краљ Петар преко Пашића покушава да обезбеди савезнике у Русима, Апис покушава да уз себе придобије регента Александра, видевиши у њему претендента на престо који је пoдобнији од непредвидивог Ђорђа.

Упркос томе што је круна растрзана између заговорника и противника рата, Ђорђе љубавном афером наставља да угрожава своју репутацију престолонаследника. У покушајима да заштити братовљев, а тиме и породични углед, Александар ни не слути да ће довести до трагедије несагледивих размера.

Трећа епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 24. марта у 20:50 ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 31. марта у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић

Редитељ: Петар Ристовски

Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски

Играју: Лазар Ристовски, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Тихомир Арсић, Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, Радован Вујовић и многи други

Директор фотографије: Душан Јоксимовић

Композитор: Миодраг Цицовић

Сценограф: Аљоша Спајић

Костимограф: Борис Чакширан

Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић

Продукција: Радио Телевизија Србије

Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво