Енклава

Остварење које је имало светску премијеру на 43. ФЕСТ-у, приповеда о српској заједници која је остала да живи на Косову у енклавама.Тема није из новина - рушење гробља или каменовање аутобуса. То је само оквир за суштину Енклаве - а то су идентитет и опстанак Срба у Покрајини.

Филм обрађује тему српске заједнице која је остала на Косову да живи у малим изолованим заједницама - енклавама.

Приморани на овакав живот, ограничени да живе на скученом простору, Срби који су остали да живе на Косову и Метохији живе своје животе на веома тежак начин.

Шта се дешава кад неко премине у енклави, а гробље се налази ван ње, на непријатељској територији?

У овој причи, уз много перипетија, један осамдесетогодишњи старац ће, ипак, бити сахрањен захваљујући свом унуку, десетогодишњем дечаку који се усудио да учини нешто немогуће за обе заједнице на Косову, и српску и албанску: да заволи и стекне пријатеља на супротној страни.

Искусну глумачку поставу од Небојше Глоговца, преко Анице Добре до Миодрага Кривокапића, својом искреношћу надограђују дечаци натуршчици Срба и Албанаца с Косова и Метохије, који дочаравају мале, а већ велике људе чије су судбине одраз свеопште драме.

Режија: Горан Радовановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво