Око: Раст као императив

Где је Србија, деценију после кризе?

Србија је данас отпорнија на ударе кризе, једна је од порука са овогодишњег Копаоник бизнис форума. 26. по реду, Форум као кључну тему има економски развој и како га учинити одрживим.

Из Владе Србије најављују боље услове пословања и подршку знању и иновацијама. Може ли Србија да развије сопствени предузетнички дух? Каква је перспектива малих компанија у односу на велике корпорације?

Да ли је дигитално предузетништво реалност или тек популарна тема на економским форумима?Колико нас услови пословања и реформе приближавају Европској унији, а колико то више не зависи од Србије? Да ли је Унија заокупљена својим унутрашњим питањима и мање заинтересована за Западни Балкан и проширење?, у интервју за РТС говори специјални гост Копаоник бизнис форума Кристијан Данијелсон, директора дирекције у Европској комисији за проширење и суседске односе.

Колико привредни раст може да се очекује у овој години, а какав је потребан и на који начин треба обрачунавати пензије? Где је Србија у поређењу са земљама у региону и може ли се успоставити јединствена економска зона? Са Копаоника извештава Весна Дамјанић, која разговара са председником Фискланог савета Павлом Петровићем и Гораном Свилановићем из Савета за регионалну сарадњу.

Гости у студију Сузана Грубјешић, генерална секретарка Европског покрета у Србији и Коста Андрић из иницијативе "Дигитална Србија".

Водитељ: Драгана Игњић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво