Културни дневник

Гост је књижевник Горан Петровић, који је недавно објавио књигу "Унутрашње двориште" и добио Награду "Иво Андрић" за животно дело за 2018. годину Андрићевог института у Андрићграду.

На 69. "Берлиналу" синоћ је приказан филм редитеља Мише Терзића "Шавови", који се такмичи у селекцији "Панорама". Представљамо и остале српске учеснике на овогодишњем Филмском фестивалу у Берлину.

Миленко Првачки, угледни сликар нашег порекла који већ неколико деценија ради у Сингапуру, у Галерији "Хаос" изложио је серију цртежа "Апстракција за почетнике".

У Коларчевој задужбини, Зоран Предин концерт под називом "Акустични пољубац", у пратњи подмлађеног "Лачног Франца". Гост је Ања Рупел.

Говоримо и о обележавању 61. године рада Радио Београда 2, представљању новог романа Бранка Росића у Југословенској кинотеци и концерту британског кантаутора Тома Одела, који први пут наступа у Београду.

Водимо вас у Рим, у археолошки парк Колосеума, у коме су посетиоцима први пут доступни нови локалитети. Поставка "Roma Universale. Империја и династија која је дошла из Африке", оживљава космополитски дух римске империје, од које и данас може много да се научи.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Горан Томић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво