Културни дневник

Гост Културног дневника је академик Љубомир Симовић, који ће у оквиру програмског циклуса Поезија Уживо, који организује Радио Београд 2, у суботу одржати поетско вече у Коларчевој задужбини, уз директан пренос на таласима овог радија.

"Твоје приче" назив је програма у Народном музеју у Београду, у оквиру којег ће бити представљене збирке дигитализованих личних предмета, сведочанстава и прича посетилаца, које су повезане са експонатима сталне поставке овог музеја.

Један од најбољих трубача света, Сергеј Накарјаков, поново наступа са Београдском филхармонијом у Коларчевој задужбини. Славни трубач гостовао је у Београду 2010. године, а овог пута извешће концерт за трубу и оркестар јерменског композитора Григорија Арутуњана.

Представљамо вам нову књигу Весне Капор, добитнице награде "Милош Црњански". Збирку "Венац за оца" чини тринаест прича које одликује посебно наглашен сензибилитет поетске слике.

Путујућу изложбу Марине Абрамовић "Чистач", коју је у Фиренци, где траје још овог викенда, посетило више од 200 000 људи, у септембру ове године моћи ће да види и београдска публика.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Бранислав Поповић
Реализатор: Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво