Професионалци: Андреј Мерзликин, глумац

Рођен је 1973 године. Један је од најбољих и најпознатијих руских глумаца. Дипломирао је на Институту за кинематографију Герасимов у Москви, најпрестижнијој руској академији за позориште и филм.

Као студент играо је у филму "Како сам провео лето". За улогу у том филму добио је награду на Међународном студентском фестивалу. После дипломирања играо је у међународном позоришном пројекту "Хотел Европа" на сценама најзначајнијих европских позоришта.

Широку популарност стекао је после улоге Димона у култном руском филму "Бумер". У филму Никите Михалкова "Варљиво сунце 2" играо је запажену улогу тенкисте Николаја. Високе глумачке домете потврдио је у ратном спектаклу "Тврђава Брест" и филму "Нећемо се опраштати" где је играо главне улоге.

Критичари оцењују да је Мерзликин глумац који са подједнаким успехом игра позитивне и негативне карактере.Веома запажене главне улоге имао је и у филмовима "Тенк", "Зелена кочија" и "Борис Годунов".

Различите улоге играо је и у најпопуларнијим руским телевизијским серијама . Редовно игра и у најпознатијим московским позотиштима. Добитник је више руских и међународних награда.

Отац је четворо деце и живи у Москви.

Аутор емисије: Драган Станојевић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво