Културни дневник специјал-музика

Специјално издање Културног дневника посвећено је музици и значајним ауторима, темама и догађајима код нас и у свету.

Преносимо атмосферу са првог овогодишњег концерта одржаног на Коларцу, на којем традиционално наступа лауреат АртЛинк награде - Најперспективнији млади уметник.

Говоримо о концерту Биље Крстић у Студију 6 Радио Београда.

О прошлој години и домаћој поп и рок сцени, за специјално издање Културног дневника говори Петар Јањатовић, рок критичар.

Подсећамо вас на темпо музичких догађаја у 2018. Издвајамо најзначајније фестивале, концерте, издања и уметничка имена.

Новогодишњи концерт Бечких филхармоничара је без премца најпопуларнији новогодишњи концерт на свету. Дела музичке династије Штраус директно се преноси у скоро сто земаља широм света. Водимо вас ексклузивно на место где се гламур и магија стварају, на генералну пробу у бечки Muzikferajn.

Гост музичког издања Културног дневника је композитор Ивана Стефановић, добитница наше најзначајније Мокрањчеве награде за радиофонску поему "Велики камен" која је недавно представљена и публици у Немачкој и емитована на радију у Хрватској. Наша гошћа је крајем прошле године награђена "Витезом позива" признањем за појединце који су одговорно и професионално обављали свој посао.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић и Јована Филиповић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво