Културни дневник

Премијерна обнова опере Ђоакина Росинија "Пепељуга", у режији Јагоша Марковића, са Јадранком Јовановић у главној роли, биће изведена вечерас у Народном позоришту у Београду, под диригентском палицом Ане Зоране Брајовић. Уочи представе најављена је мини модна ревија чувеног италијанског креатора Рената Балестре, који је креирао костиме за ову оперу, чија је премијера била пре непуних 20 година.

Представа "Бановић Страхиња", по тексту Борислава Михаиловића Михиза, у адаптацији и режији Небојше Брадића, настала у копродукцији Народног позоришта Приштина и Шабачког народног позоришта, после премијере у Дому културе у Грачаници, прве репризе у Звечану и играња у част награђених на фестивалу Позоришно пролеће у Шапцу, премијерно ће бити приказана пред београдском публиком вечерас на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду.

Јубиларни, 10. Фестивал српске културе у Истри почео је у Српском културном центру у Пули и трајаће до 30. априла. На отварању је била и екипа Културног дневника.

Изложба уметничких фотографија Давида Ђорђевића "Behind the scene" представља његове радове настале у оквиру више уметничких пројеката и сарадње са нашим уметницима широм света.

У Венецији је отворен Музеј Ђакома Казанове, једне од најинтригантнијих личности 18.века. Како кажу историчари, Казанова је био и међу најученијим људи тога доба.

Гост Културног дневника је Сава Цвек, дизајнер српског порекла који зиви у Америци, а који је у Београд стигао као гост свечаности којом Факултет примењене уметности обележава 70 година од оснивања.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић

Реализатор: Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво